Zestaw  I  

 Zestaw II  

Wesele

/przykładowe menu/

*Lampka wina musującego i chleb na powitanie

OBIAD
*Domowy rosół z makaronem i zieleniną lub
*Krem z groszku zielonego z groszkiem ptysiowym lub
*Zupa cebulowa z grzankami

*Kotlet schabowy ,Roladki drobiowe nadziewane warzywami w aksamitnym sosie,
*Udko pieczone,Drumstik w chrupkach,De Volaille,Eskalop drobiowy/trzy do
wyboru/
Ziemniaki puree,zestaw surówek

DESER
*Tort w oprawie sztucznych ogni lub
*Lody z owocami i bitą śmietaną

ZIMNA PŁYTA
*Sałatki :Królewska,,grecka,
*Sosy:tatarski,chrzanowy
*śledzie :w śmietanie,po kaszubsku
*Tymbaliki drobiowe
*Deski wędlin i serów
*Deski zimnych mięs
*Pieczywo

GORĄCE KOLACJE

1.Pieczeń w sosie ,kluski śląskie ,surówka lub
Filet po góralsku frytki surówka lub
Filet w sosie serowym,ryż ,surówka lub

Schab po myśliwsku ,opiekane ziemniaki,surówka lub

Stek wieprzowy frytki surówka
2.Potrawka z kurczaka,ryż szafranowy,surówka lub
Gulasz wieprzowy ,kluski śląskie,surówka lub
3.Barszcz z krokietem lub
Zurek po krakowsku

NAPOJE
*Woda mineralna,woda stołowa,soki,7UP,mirinda,pepsi
kawa,herbata bez ograniczeń

OWOCE i Ciasto

 

 

___________________________

 

Wesele

/przykładowe menu/

Lampka wina musującego i chleb na powitanie

OBIAD

*Domowy rosół z makaronem i zieleniną lub
*Krem brokułowy z płatkami migdałów lub
*Zupa cebulowa z grzankami lub
*Krem z boowików z groszkiem ptysiowym
*Rolada ze schabu lub pieczeń w sosie myśliwskim
*Dodatkowo serwowane /3 rodzaje do wyboru/
*Kotlet Genuisse,Eskalop,Szaszłyk,Kolorowe roladki,
*Filet firmowy z pieczarkami,Drumstiki miodowo musztardowe,
*Zawijaniec kasztelański,Kotlet schabowy itp.
*Ziemniaki z koperkiem,
*Zestaw surówek/3 rodzaje do uzgodnienia /

DESER
*Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną lub
*Banan w cieście pod białą kołderka zatopiony w karmelu lub
*Tort weselny w oprawie sztucznych ogni

ZIMNA PŁYTA
*Deski serów
*Deski wędlin
*Deski zimnych mięs
*Tymbaliki drobiowe
*Sałatki :króleweska,gyros,jarzynowa
*Sosy:tzatzyki,tatarski,paprykowy
*Śledzie :w śmietanie,po wiejsku,kaszuby

GORĄCE KOLACJE:
1.Rolada drobiowa w sosie śmietanowym,kopytka lub
Filet w sosie serowym ,ryż szafranowym,surówka lub
Kieszonka drobiowa ,frytki,surówka
2.Prosię pieczone lub udziec,zapiekanka z ziemniaków,kapusta zasmażana lub
Kotlet Gazdy zapiekany z oscypkiem na szpinaku,talarki,surówka,
Pieczona karkówka w sosie kminkowym,kopytka ,surówka
3.Bogracz,kluski śląskie lub
Potrawka,ryż kolorowy lub
Strogonoff,pieczywo lub
4.Barszcz z krokietem lub smażonymi pierogami lub
*Zurek po krakowsku lub
*Kociołek zbójnicki

NAPOJE
*Woda min,woda stołowa,soki,pepsi,mirinda 7up
kawa,herbata bez ograniczeń

OWOCE I CIASTO

 

___________________________

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply